Omen – Huszonöt Év

Kevesen mondhatják el magukról, hogy az egyik olyan zenekarnak készítettek videoklipet, aminek a zenéjén felnőttek. Igen. Mi sem gondoltuk volna sok évvel ezelőtt.

Azzal a kőkemény metál bandával, akiket mi is csodálunk és akikről kiderült, hogy a népszerűség ellenére is végtelenül normális, közvetlen emberek. Fasza csávók, na.

És mivel egyébként sem dolgozunk olyan zenekarral, akiknek a zenéje nem érint meg minket, az Omen felkérésének különösen örültünk.

Az album és a dal címe is Huszonöt év. Mi pedig ezt a huszonöt évet igyekeztünk megeleveníteni egy pár perces klipben. Néhol szimbolikusan, néhol az akkori és néhol a mostani időkre emlékezve. Rengeteg embert mozgósítottunk a klip témája kapcsán. A fő vonal ugyanis egy elejtett Omen pengető, ami mindig máshoz vándorol és ami a huszonöt év alatt mit sem veszít az erejéből. Benne van a metál. Mindig is ott volt és mindig ott is lesz. Izzik, forr, lángol. És bárki, aki hozzáér, örökre „fertőzötté” válik a metáltól. Az ereiben fog izzani.

Szóval sok statiszta kellett. Tudatosan nem csak láthatóan rocker kinézetű szereplőket válogattunk össze. Mert a zene nem elsősorban a külsőségekről szól és a pengető ereje is bárkit megérinthet. Így aztán teljesen hétköznapi, középkorú, fiatal, sőt gyerek szereplők is felbukkannak a felvételeken.

Rövid volt az idő a forgatásra és a klip elkészítésére. Amikor átküldtük a zenekarnak a forgatókönyvet, csak annyi volt a reakció: „Király, tetszik mindenkinek! Csak azt nem tudjuk, hogy akarjátok ezt megcsinálni ennyi idő alatt. De hát, your problem.” – tették hozzá mosolyogva.
Mi pedig egyrészt szeretjük a kihívásokat, másrészt a jó ügyfeleket, akik az alkotást ránk bízzák. Tudtuk, hogy saját magunkat szívatjuk a sok helyszínes, sokszereplős, trükkfelvételekkel tűzdelt forgatókönyvvel, de úgy voltunk vele, hogy hajrá, csináljuk, menni fog. És így is lett. Amellett is, hogy közben folyamatosan dolgozunk egy másik igencsak remek zenekar nem hétköznapi videoklipjén.

Ezerrel nekiálltunk a szervezésnek. Statiszták, helyszínek keresése, időpont egyeztetés, pengetőgyártás, kellékek beszerzése, papírozás stb. El kell mondjuk, hogy rengeteg segítséget kaptunk barátoktól, ismerősöktől. Ezúton is hálás köszönet nekik. Gördülékenyen ment szinte minden. Meg persze a zenekarnak is köszönettel tartozunk, akik ahogy elkezdett forogni a kamera, az első másodperctől kezdve vérprofin szerepeltek. Hiába, a rutin, az rutin. Egyszer sem kellett megállni azért, hogy mondjuk tegyék oda magukat jobban. Odatették. Süvített az erő a mozdulataikból és ezt a kamera, a néző is érzi.

Werkfotók a forgatásról

Omen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - WerkfotóOmen - Huszonöt Év - Werkfotó


Ha te is hasonló videót szeretnél kérj ajánlatot itt: