Videoklip

Zenész vagy és zenekarodnak szeretnél egy ütős, egyedi videoklipet?

Akkor a lehető legjobb helyen jársz!

Sokat változott az utóbbi évtizedekben a zeneipar. A lemezeladások már rég nem működnek, megszűntek a zenei tévék, a rádiók régóta nem játszanak igazi rockzenéket. Ezek mind nehezítik a te zenekarod lehetőségeit is. De történt jó is. Az internet annyira elterjedt, hogy ma már könnyedén bemutatkozhatsz és népszerűvé válhatsz a netes videómegosztók és közösségi oldalak segítségével is.

Ahhoz, hogy az interneten a videokliped népszerű legyen “csak” három dolog kell:

  1. Jó legyen maga a zene amit csináltok.
  2. Bemutatkozásotok, videótok hatékony legyen. Hogy szerintünk mitől hatékony, lejjebb kifejtjük.
  3. Marketing. Erről is írni fogunk részletesebben.

A zenéről.

Amikor felkérsz klipkészítésre akkor először mindig hallanunk kell magát a dalt amihez készül. Ha a zenét átérezzük, megmozgat bennünk valamit, hozza az iheletet akkor biztos remekül tudnánk együttműködni.

Előfordulhat, hogy néhány zenétől nem indul be az agyunk, ekkor pusztán azért, hogy pénzt keressünk nem fogjuk vállalni. Ez nyíltan szubjektív de ne riasszon el. Nem a zenéteket akarjuk minősíteni, de fontos, hogy igazán átérezzük, hiszen nekünk kell közvetíteni a nézők felé.

A klipről.

A videklip művészet, vagy reklám? Mielőtt nekiállsz klipet csináltatni a legfontosabb, hogy eldöntsd mit akarsz elérni vele. Csak azt akaod, hogy legyen klipetek mert mindenkinek van és ez a szokás?! Vagy azt szeretnéd, hogy ismertebbé, népszerűbbé tegye a zenekarod? Ha a zenéddel úgy érzed, hogy adsz az embereknek valami értéket akkor gondolj így a klipetekre is.

A videoklip egyszerre reklám és művészet. Egyik része sem mehet a másik rovására. A filmnek együtt kell élnie a zenéddel, meg kell adnia azt a vizuális élményt ami felerősíti a zenétek hatását. De ennyire fontos az, is hogy eladja, népszerűsítse a zenéteket és a zenekarotokat.

Ezért számunkra a jó videóklipben ennek a három elemnek kell benne lennie:

  1. Legyen egyedi.
  2. Legyen érdekes.
  3. Erősítse a zene átadását a hallgatónak.

A marketingről.

Ezt a részt sajnos sokan kihagynak a zenészek közül.

Amióta a zenetévék helyét átvette a Youtube rengetegen jelentetik meg ott a klipjeiket. Aztán kényelmesen hátradőlnek és várnak… Te ne tegyél így!

Az interneten megjelenni nem lehet a cél, csak eszköz. A klipetek a zenekarotok reklámja. Teljesen feleslegesen csináljátok meg az évszázad legjobb klipjét ha utána az nem jut el a nézőkhöz.

Az árakról.

Bár ez nagyon relatív, de nem vagyunk olcsók. Nem célunk több száz, egynap alatt összedobott, egyforma klisés videoklipet csinálni. Sokkal fontosabb, hogy a zenekaroknak akik velünk dolgoznak igazi értéket adjunk. Művészi értéket ami növeli a zenéjük hatását és mondanivalóját. Reklám értéket ami növeli a zenekar ismertségét és népszerűségét.

Ezért minden egyes munkánk egyedi, mind elkészítési időben, mind árban.

Kérj ajánlatot itt: